Kenelle tämä teksti on tarkoitettu?

Tämä on tarkoitettu sinulle, joka et vielä ole oppinut tuntemaan Jeesusta. Tarkoitukseni on neuvoa sinulle, kuinka otat ne ensimmäiset tärkeät askeleet, jotka tuovat rauhan sinun ja Jumalan välille.

Mitä tulee tehdä?

Kaikki ihmiset ovat syntisiä. Olet mielestäsi kuinka synnitön tahansa, olet Jumalan edessä syntinen. Sinun tulee katua omia syntejäsi, ei vain siksi, että synti on harmillista ja aiheuttanut mielipahaa itsellesi ja muille, vaan siksi, että synti on ennenkaikkea rikkomus Jumalaa vastaan.

Usko, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika, kuoli sinun syntiesi tähden. Jeesus ei kuollut ihmisjoukkojen tähden, hän kuoli sinun tähtesi. Hän antoi henkensä, sillä Hän tiesi, ettet sinä kykene hyvittämään pahoja tekojasi Jumalan edessä. Jeesus maksoi täyden hinnan sinun vapaudestasi; hän hyvitti sinun syntisi ja on halukas pyyhkimään ne pois. Jeesus on tehnyt kaiken valmiiksi, mitä sinun pelastamiseksi tarvitaan. Tänä päivänä hän tarjoaa sovintoa sinun ja Jumalan välille, vain siksi, että hän rakastaa sinua.

Usko Jeesukseen henkilökohtaisena pelastajanasi, ja saat uuden elämän hänen yhteydessään. Hän antaa sinulle syntisi anteeksi ja ojentaa sinulle pelastuksen ja ikuisen elämän taivaassa. Sinun uskosi on kuin käsi, jonka ojennat vastaanottamaan lahjan. Ojenna kätesi ja hän antaa sinulle lahjan — iankaikkisen elämän hänen yhteydessään.

Jeesus näkee halusi tulla Hänen luokseen. Voit puhua Jumalalle tai Jeesukselle rukoilemalla häntä. Rukous on aivan tavallista puhetta, mutta tällä kertaa puhettasi kuuntelee kaikkitietävä Jumala. Jumala tahtoo kuulla sinua, aivan kuin hyvä isä tahtoo kuulla lapsensa äänen. Jeesus rakastaa sinua paljon enemmän kuin voit edes kuvitella!

Viisi askelta pelastukseen

Pelastus on viiden askeleen mittainen matka; sinun tulee vain ottaa ensiaskeleet. Alla on lueteltu kukin näistä askelista. Kuhunkin askeleeseen on liitetty Raamatun jae. Nämä jakeet ovat Jumalan puhetta sinulle. Lue ne ajatuksella Raamatusta. Kulje tämä viiden askeleen matka kuunnellen, mitä sydämesi puhuu sinulle

1. Olet syntinen. Room. 3:23
2. Jumala teki jo jotain. Joh. 3:16
3. Vastaanota Kristus. Joh. 1:12
4. Tunnusta syntisyytesi ja kadu sitä. 1. Joh. 1:9
5. Tunnusta ja usko, että Jeesus on pelastaja ja Herra. Room 10:9,10

Rukoile Taivaan Isää

Rukoile omin sanoin Jeesusta. Kerro Hänelle, että tahdot seurata Häntä. Pyydä syntejäsi anteeksi, ja pyydä, että Hän antaisi sinulle uuden elämän ja Pyhän Hengen sydämeesi ohjaamaan sinua eteenpäin uudessa elämässäsi. Voit esimerkiksi rukoilla vaikkapa näin:

Rakas Jeesus, kiitos, kun kuolit puolestani.
Kiitos, että olet tarkoitanut pelastuksen juuri minulle.
Otan sinut, Jeesus, vastaan ikiomana pelastajanani juuri nyt.
Puhdista minut synnistä, anna anteeksi pahat tekoni. Paranna haavat, jotka synti on minuun viiltänyt.
Anna minulle uusi alku, ja pidä minusta kiinni silloinkin, kun minun on vaikea pysyä Sinussa.